Quiche s hráškem, šunkou a mátou

obrázek

Chuť hráškového quiche mi připomíná nádivku, jaro a velikonoce. Pojďte si zpříjemnit studené podzimní dny vzpomínkou na jarní sílící sluníčko.

DSC_1343

 NA TĚSTO:

  • 330g hladké mouky
  • 170g másla
  • 6g soli
  • 1 velké (nebo 2 malá) vejce
  • 60 ml studené vody

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

  • 250g hrášku (klidně může být mražený)
  • 150g šunky krájené nadrobno
  • Vrchovatá lžíce nasekané máty
  • 250 ml mléka
  • 250 ml smetany 33%
  • 6 vajec
  • sůl a pepř

DSC_1344

POSTUP NA TĚSTO:

  1. Z mouky, soli a másla vypracujte drobenku (pokud  pracujete v robotu, použijte míchací metlu).
  2. Přidejte vejce a vodu a vytvořte hladké těsto. Pokud pracujete v robotu, nemíchejte více než 3 minuty.
  3. Zabalte do fresh folie a dejte alespoň na 30 min do lednice.

POSTUP NA NÁPLŇ:

  1. Hrášek nasypte do hrnce spolu se špetkou soli a lžičkou másla, zalijte vodou a nechte povařit (vařte jen krátce). Poté zceďte.
  2. V míse vyšlehejte vejce, mléko, smetanu a mátu. Přisolte podle chuti a přidejte trošku pepře.

SESTAVTE QUICHE:

  1. Na mírně pomoučneném valu vyválejte z těsta kolo, silné asi 3 mm. Pomocí válečku přeneste do formy. Okraje zařízněte podél venkovního kraje formy a potom zahněte dovnitř tak, aby pod nimi byl takový „půltunel“ (viz obrázek níže – naučila jsem se na kurzu v Saint Tropez :).
  2. Promíchejte hrášek se šunkou a nasypte do formy na těsto a vše zalijte tekutou směsí.
  3. Pečte na 160 stupňů 45 minut.

Takhle zahrňte těsto:

DSC_1283

DSC_1342

DSC_1348