Bruschetta s olivovou tapenádou

DSC_4050

Bruschettu mám ráda obzvlášť v létě, když jsou čerstvá rajčata, která sklízíme na chatě a jsou sladká od sluníčka. V zimě bývají rajčata nic moc a proto mi přišla bruschetta s olivovou tapenádou super nápad. Uvařeno podle www.varime.cz.

DSC_4039

INGREDIENCE:

  • 1 bageta
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g oliv
  • Hrst kapar
  • Půlka citronu
  • Hladkolistá petržel
  • Pepř
  • Olivový olej

DSC_4048

POSTUP:

  1. Bagetu nakrájejte na tlustší plátky, vyskládejte je na plech a při teplotě 180°C opečte dokřupava.
  2. Vypeckujte olivy a dejte je do hmoždíře spolu s nakrájeným česnekem a kaparami. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, přidejte nasekanou petržel.
  3. V hmoždíři vše utřete do hladké směsi a na závěr opepřete.
  4. Opečené bagetky pokapejte olivovým olejem a navrstvěte na ně tapenádu. Znovu zakápněte olejem a pak už jen dobrou chuť :)

DSC_4050

Recept sestavil šéfkuchař Roman Dolejš pro http://www.varime.cz. Na varime.cz si můžete objednat hotové recepty, na které vám dovezou navážené suroviny v co nejlepší kvalitě až domů.