Bruschetta s olivovou tapenádou
Bruschettu mám ráda obzvlášť v létě, když jsou čerstvá rajčata, která sklízíme na chatě a jsou sladká od sluníčka. V zimě bývají rajčata nic moc a proto mi přišla bruschetta s olivovou tapenádou super nápad. Uvařeno podle www.varime.cz.
INGREDIENCE:
- 1 bageta
- 2 stroužky česneku
- 100 g oliv
- Hrst kapar
- Půlka citronu
- Hladkolistá petržel
- Pepř
- Olivový olej
POSTUP:
- Bagetu nakrájejte na tlustší plátky, vyskládejte je na plech a při teplotě 180°C opečte dokřupava.
- Vypeckujte olivy a dejte je do hmoždíře spolu s nakrájeným česnekem a kaparami. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, přidejte nasekanou petržel.
- V hmoždíři vše utřete do hladké směsi a na závěr opepřete.
- Opečené bagetky pokapejte olivovým olejem a navrstvěte na ně tapenádu. Znovu zakápněte olejem a pak už jen dobrou chuť :)
Recept sestavil šéfkuchař Roman Dolejš pro http://www.varime.cz. Na varime.cz si můžete objednat hotové recepty, na které vám dovezou navážené suroviny v co nejlepší kvalitě až domů.