Zelené smoothie z manga
Často se mi stane, že se doma nestíhám nasnídat a tak se mi hodí umixovat si rychlé smoothie, které můžu upíjet v koupelně při žehlení vlasů, nebo si ho vezmu na cestu do vlaku, abych nepadla hlady, než dojedu do práce. Tohle zelené smoothie je díky kokosovému mléku a jogurtu hodně hutné a je v něm dostatek tuku, takže doopravdy zasytí a na nějakou chvíli vás dobije energií. Pokud ho nebudete doslazovat, bude navíc krásně osvěžující.
A když píšu doslazovat, myslím polovinou banánu, nebo dvěma lžičkami javorového sirupu. To platí pro ty, kdo koupí trošku kyselejší mango a mají rozmazlené chuťové pohárky. Já jsem do smoothie použila krájené mražené mango z Icelandu. Ačkoliv čerstvé, zralé mango je vždycky nejlepší, ne vždycky ho doma mám po ruce a pak se mi mražená mangová zásoba jednoznačně hodí. Navíc ho do smoothie můžete mixovat i ve zmrzlém stavu a to je pak příjemně osvěžující. V tomto případě ale pozor na kokosové mléko: Kvalitní kokosové mléko při chladnější teplotě lehce tuhne a proto může být smoothie hodně hutné. Na pití brčkem je proto lepší mít mango předem rozmrzlé, nebo nechat smoothie chvilku odstát, než se ohřeje.
INGREDIENCE:
- 100 g manga
- 10 lístků máty
- 20 lístků baby špenátu
- 2 vrchovaté lžíce řeckého jogurtu
- 80 g kvalitního kokosového mléka (požívám AROY-D)
POSTUP:
- Do mixéru na smoothie dejte jogurt a kokosové mléko.
- Přidejte všechny ostatní suroviny.
- Do hladka rozmixujte a nalijte do sklenice :)
TIP: Pokud vám v nádobě ulpělo hodně smoothie na stěnách, dejte do ní trošku vody, zavřete a promíchejte a přilijte do svého nápoje.