Perníkové Cake Pops
Cake Pops určitě všichni znáte. Jsou to taková dortová lízátka. Většinou se dělají tak, že upečete libovolný dortový korpus, rozdrobíte ho a zase ho něčím spojíte. Já jsem je ale vyrobila úplně jinak. Zbyl mi totiž velikonoční perník z pátečního focení.
Protože u mě teď probíhá měsíc Šetrnějšího domova, ještě víc než kdy jindy, nepřipadá v úvahu zbytečně vyhazovat jídlo. A na talíři se na mě smál, s prominutím, oschlý perník, který už nikdo nechtěl jíst. Ondra ho tedy rozdrobil a já z něj pak vyrobila úplně novou dobrotu.
INGREDIENCE:
- Perník (pokud doma nemáte zbytky, můžete ho samozřejmě upéct)
- 1 plnotučný tvaroh ve vaničce
- 200 g kvalitní čokolády
- 100 ml smetany
- Zdobení, špejle
POSTUP:
- Pokud nemáte zbytek perníku, upečte si ho třeba podle receptu nahoře v ingrediencích.
- Perník rozdrobte do mísy a podle toho, kolik ho máte, tolik k němu přidejte tvarohu.
- Pořád míchejte a přidávejte, než vám vznikne „těsto“, kterépůjde dobře tvarovat a nebude se lepit.
- Vytvarujte kuličky tak velké, aby se dobře jedly na jedno sousto, naskládejte je na talíř a dejte do mrazáku.
- V hrnci přiveďte smetanu k varu, odstavte a potom do ní nalámejte kousky čokolády a dobře míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí.
- Vyndejte kuličky z mrazáku a napichujte je na špejle, nebo speciální Cake Pops tyčinky.
- Dokud jsou kuličky pořádna studené, máčejte je v čokoládě a ještě než čokoláda zatvrdne, obalujte je ve zdobení.
- Hotová lízátka zapíchněte do hrnku plného cukru, nebo do kostky másla a dejte do lednice. Vyndejte až před podáváním.
TIP: Špejle můžete ozdobit barevnými lepícími páskami (washi pásky), aby byly veselé, stejně jako lízátka.