Na zmrzlině na Výtoni
Nad pražskou Náplavkou u tramvajové zastávky Výtoň se před nedávnem vyloupla nová zmrzlinárna (slogan zní: „Nejsem zmrzlina, jsem gelato!“, ale snad mi odpustí, když pořád říkám zmrzlina). Vyrazili jsme to otestovat. Bohužel jsem neměla sebou foťák, tak snad postačí alespoň mobilní kvalita fotek.
Už z venku vidíte, že přicházíte do cool prostředí. Přede dveřmi zmrzinárny Puro Gelato vás vítají červené stolky, židle a lavice a pokud svítí sluníčko, je tady opradu rušno. Když vejdete dovnitř, jako první uvidíte vitrínu plnou zmrzliny, krásně oblečenou obsluhu a po celé zmrzlinárně jsou rozmístěny sedačky, stolečky a židle, takže si svojí zmrzlinu můžete v pohodlí vychutnat a nemusíte s ní utíkat pryč.
Nabídka zmrzlin je pestrá. Nechybí klasické příchutě jako vanilková (ve které opravdu už z dálky uvidíte zrnka vanilky), borůvková plná celých borůvek nebo opravdu čokoládová čokoládová. Příchutí mají hodně , dělají je denně čerstvé a často obměňují nabídku, k čemuž se nechávají inspirovat i od návštěvníků pomocí cedule, kam můžete napsat svoje zmrzlinové přání. Díky tomu jsem ochutnala bazalkovou a mrkvovou a obě dvě byly boží.
Všechny zmrzliny jsou poctivé a dělané jen z toho, co do nich vážně patří. Porce stojí 35 Kč a rozhodně to není otíraný chudinka kopeček, jaký dostanete ve většině českých cukráren. Zmrzlinu správně nandavají špachtlí, tak jak to znáte například z Angelata.
Umístění nad Náplavkou je určitě dobá taktika a mně je jasné, že tam půjdu ještě mnohokrát.
Ja jsem tam byla jiz dvakrat, zmrzlina vyborna, ale obsluhu tedy chvalit nemohu. Vzdy jsem narazila na stejnou slecnu a byla dost arogantni, coz ve slunecny den na Naplavce ve zmrzlinarne neni zrovna neco po cem bych po tezkem dni v praci prahla. Tak snad to bude napotreti lepsi🙏
Jé tak to je škoda, my měli na obsluhu větší štěstí.
@Zluty zakaznik: zkuste tuhle zmrzlinarnu v Holesovicich. Zmrzlinu dela Ital, Italske receptury, moc dobry. http://www.gelateriaamato.cz/
Dobrý den, nějak se mi to „gelato“ nezdá, už podle textury. Víte, Angelato mne velmi zklamalo (v konzistenci v případě vanilkové krystalky ledu, obsluha nebyla schopna deklarovat složení vč. podílu smetany). Měl jsem gelato v Itálii x-krát (Milán, Florencie, Verona nebo Rimini) a pořád to tady neumějí/šidí.
Dělají na Výtoni také sorbety?