Bylinkové máslo s bílým vínem

DSC_7922

Tohle bylinkové máslo jsem se naučila u táty v pizzerii, když jsem tam o prázdninách brigádničila „na place“. Hrozně mi chutná – je v něm bílé víno. A to je většinou záruka úspěchu. Perfektně se hodí na pizza chleba, doprostřed mletého masa na burger, nebo na steaky.

DSC_7926

INGREDIENCE:

  • 250 g změklého másla
  • Špetka soli
  • Špetka čerstvě umletého pepře
  • Malý panák suchého bílého vína
  • Menší stroužek česneku
  • Špetka nasekané hladkolisté petrželky (můžete použít i jiné čerstvé bylinky dle chuti, například oregáno)
  • Potravinová folie

POSTUP:

  1. Máslo elektrickým šlehačem vyšleejte do pěny.
  2. Přidejte k máslu prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a petrželku a vše opět prošlehejte.
  3. Během šlehání na nejnižší otáčky pomalu přilijte všechno víno.
  4. Ustříhněte si asi 20 cm potravinové folie a na její střed naneste máslo.
  5. Zabalte folii s máslem do tvaru šišky a kraje dobře zatočte, aby se nerozbalila.
  6. Dejte máslo do ledničky a až zatuhne, můžete ho použít.

TIP: Šišku máslíčka můžete i zmrazit.