Bylinkové máslo s bílým vínem
Tohle bylinkové máslo jsem se naučila u táty v pizzerii, když jsem tam o prázdninách brigádničila „na place“. Hrozně mi chutná – je v něm bílé víno. A to je většinou záruka úspěchu. Perfektně se hodí na pizza chleba, doprostřed mletého masa na burger, nebo na steaky.
INGREDIENCE:
- 250 g změklého másla
- Špetka soli
- Špetka čerstvě umletého pepře
- Malý panák suchého bílého vína
- Menší stroužek česneku
- Špetka nasekané hladkolisté petrželky (můžete použít i jiné čerstvé bylinky dle chuti, například oregáno)
- Potravinová folie
POSTUP:
- Máslo elektrickým šlehačem vyšleejte do pěny.
- Přidejte k máslu prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a petrželku a vše opět prošlehejte.
- Během šlehání na nejnižší otáčky pomalu přilijte všechno víno.
- Ustříhněte si asi 20 cm potravinové folie a na její střed naneste máslo.
- Zabalte folii s máslem do tvaru šišky a kraje dobře zatočte, aby se nerozbalila.
- Dejte máslo do ledničky a až zatuhne, můžete ho použít.
TIP: Šišku máslíčka můžete i zmrazit.
Jani, díky za tip…bylinkové máslo miluju a tenhle recept určitě vyzkouším. Jsem moc ráda, že Tvůj blog zase ožil…chyběly mi už nové příspěvky – moc se těším na další :) Věrka
Jé, to mám velkou radost! Už mě nebavil se starým vzhledem, tak jsem ho oživila a taky se teď líp fotí, když člověk přijde domů z práce a venku ještě svítí sluníčko :) Budu se těšit u dalšího receptu. Díky za přízeň! Jana
Vyzkoušela jsem…a je naprosto božííí…mňam :)