Malinová bábovka ke dni matek
Letos připadá Den matek na 8. května a to je už zítra! Pokud přemýšlíte, čím maminku potěšit, možná se vám bude hodit tenhle recept na slavnostní malinovou bábovku. A navíc to není nic složitého. Já jsem ji navíc ozdobila kandovanými jedlými květy.
My jsme ještě pořád v Japonsku a tak mamce tuhle bábovku upeču až někdy později, ale mami, pokud tenhle recept čteš, tak všechno nejlepší k zítřejšímu svátku! <3
INGREDIENCE:
- 2 hrnky dortové mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- ½ hrnku mléka
- ½ hrnku 30% smetany
- ½ hrnku rozpuštěného másla
- 3 vejce
- 1 kypřící prášek
- 1 hrnek malin (mohou být mražené)
- 30 g kvalitní hořké čokolády (nastrouhané)
- Na polevu: 100 g hořké čokolády, 50 ml smetany
- Na zdobení: Čerstvé maliny, kandované jedlé květy
- Hrubá mouka a máslo na vymazání a vysypání formy
POSTUP:
- Předehřejte troubu na 180°C, formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
- V míse smíchejte všechny suché ingredience.
- V druhé míse vyšlehejte všechny mokré ingredience.
- Spojte mokrou i suchou část těsta a vmíchejte maliny. Pár malin si nechte stranou.
- Nalijte do formy ½ těsta a poklaďte ji malinami. Potom dolijte i zbytek těsta.
- Vložte formu do trouby a pečte bábovku, dokud není hotová. Bude to trvat asi 40 minut.
- Po upečení nechte bábovku ve formě vychladnout a poté ji vyklopte.
- V hrnci ohřejte smetanu pod bod varu a potom v ní za stálého míchání rozpusťte čokoládu.
- Polijte bábovku polevou a ozdobte čerstvými malinami a jedlými květy.
JAK NA KANDOVANÉ JEDLÉ KVĚTY?
Nachystejte si jedlé květy, například fialky nebo šeříky. Do hrnečku rozklepněte jeden bílek a prošlehejte ho vidličkou. Pomocí štětečku natírejte květy a ty pak obalujte v krupicovém cukru. Květy rovnejte na pečícím papírem vyložený tác a nechte je několik dní schnout. Kompletní článek najdete tady.
Tento recept jsem připravile ve spolupráci s Babiččinou volbou.